Ergotherapie Specialisaties

Je staat ’s ochtends op en gaat je wassen en aankleden, ontbijt klaarmaken en checkt het laatste nieuws om je dag goed te starten. Ondertussen heb je er zonder over na te denken je hersenen geactiveerd en een deel van je dag gepland. Je gaat naar je werk, in huis aan slag of voert een hobby uit om zo lekker actief bezig te zijn.

Veel gebeurt op de automatische piloot. Door bijvoorbeeld fysieke, psychische of cognitieve beperkingen kan het zijn dat je deze dagelijkse activiteiten minder, of niet meer zelfstandig kan uitvoeren. Dit kan allerlei oorzaken hebben zoals bijvoorbeeld een ongeval, trauma, ziekte of als u “gewoon even vastloopt”. Pas als activiteiten niet meer vanzelf gaan merk je hoe je bepalend dit is in uw leven. Wij helpen u graag verder.

Ergotherapie kan u in veel gevallen door middel van coaching, training en advies helpen om uw dagelijkse activiteiten, hobby’s of werk weer naar wens uit te voeren of deze af te stemmen op de mogelijkheden binnen uw omgeving. Ook kunnen wij uw mantelzorger ondersteunen en adviseren bij de zorgtaken of overbelasting bij uw mantelzorger tegengaan.

Zie de specialisaties van Try Outside Ergotherapie voor de mogelijkheden

Specialisaties

Hersenletsel

Educatie en advies, leren omgaan met vermoeidheid en geheugen- of planningsproblemen, cognitieve training en arm/handfunctie training met hulpmiddelen

Woningadvies

woningadvies, woningaanpassingen en valpreventie bij uw huidige woning, verbouwing of nieuwbouwwoning om levensloopbestendig te wonen op je vertrouwde plek.

Pijn & Vermoeidheid

Energiemanagement door balans en structuur in belasting-belastbaarheid en slaapritme, leren grenzen hanteren, oefeningen en adviezen om energie te besparen.

Stress / Burn-Out

Rust en balans creëren. Stresspatronen doorbreken en gedragsverandering activeren door oefeningen om overbelasting te voorkomen en energie te hebben.

COPD / COVID

Training van ademhalingtechnieken en ergonomische houdingen tijdens activiteiten, energiemanagement, leren omgaan met geheugenproblemen en leefstijladvies

Mobiliteit & Verkeer

Verplaats je weer veilig van A naar B. Advies, uitproberen en training met een geschikt vervoersmiddel zodat je weer veilig buiten op pad kunt en kwaliteit van leven kunt ervaren.

Missie

“Grip op je leven”

Bij Try Outside ergotherapie staan niet uw beperkingen, maar juist de mogelijkheden en activiteiten die voor u belangrijk zijn centraal. Wij zijn ervan overtuigd dat volwassenen grip op hun eigen leven willen hebben. Doen wat je leuk vindt, zelf keuzes kunnen maken, energie hebben, participeren in de maatschappij en zelfredzaam zijn is hierbij van belang.

Try Outside Ergotherapie is aangesloten bij:

Heeft u nog vragen of wil u graag een afspraak maken? Vul dan onderstaand formulier in.