Woningadvies

Het woningtekort in Nederland en de huidige woningmarkt zorgen ervoor dat er weinig levensloopbestendige woning beschikbaar zijn. Daarnaast heeft krapte op de huizenmarkt ervoor gezorgd dat jongvolwassen de weg naar kleine gelijkvloerse woningen of appartementen ook hebben gevonden. Hierdoor is het niet meer van zelfsprekend om te kunnen verhuizen naar een levensloopbestendige woning. Daarnaast is de verwachting dat dit de komende jaren niet gaat veranderen. Denk jij al wel eens na over de toekomst?

Zelfstandig thuis blijven wonen met ergotherapie en valpreventie
Naarmate we ouder worden zal onze mobiliteit en mogelijk ook gezondheid afnemen. Je bent dan niet meer zo goed ter been als nu en het valrisico wordt vergroot, maar is je woning nog wel geschikt om er te blijven wonen?

Drempels of opstaan van het toilet kan dan ineens een probleem gaan vormen en lijden tot onnodig vallen. Het letsel dat erop volgt zorgt vaak voor een langdurige revalidatie en je wordt vaak niet meer de oude. In het ergste geval kun je niet terugkeren naar je eigen woning. Dit wil je natuurlijk niet!

Valpreventie en risico’s

Door tijdig woningaanpassingen uit te voeren kun je het valrisico verkleinen en vallen zelfs voorkomen. Try Outside ergotherapie komt bij je langs om samen met jou (of wanneer dit gewenst is met partner/mantelzorger) de risico’s van je woning te onderzoeken en bespreken. Hierbij worden naast de fysieke omgeving ook je fysieke vaardigheden geobserveerd. Ook wordt medicijngebruik, voeding en bijvoorbeeld valangst ook meegenomen. Aan de hand van deze observaties en gesprekken adviseert de ergotherapeut hoe je het valrisico kunt verkleinen.

Klaar voor de toekomst

Ben je van plan om een woning te bouwen, verbouwen, verhuizen of wil je advies voor je huidige woning neem dan direct contact met ons op. Door preventief en vroegtijdig advies op maat in te winnen over je woning voorkom je een hoop onnodige extra kosten. Aan de hand van jouw wensen en persoonlijke situatie zullen wij de mogelijkheden met onze kennis en ervaring bespreken. Door indelingen van ruimtes door te nemen, hoogtes van voorzieningen te bepalen, gebruik te maken van slimme domotica of in gesprek te gaan met de aannemer is de woning klaar voor jouw toekomst!
Voor vragen of onduidelijkheden of het maken van een afspraak stuur een bericht of plaats een terugbelverzoek

Behandelvormen

Vaarheidheden behouden of vergroten

Door veilig uw maaltijden te kunnen bereiden of veilig op te staan bij stoel, bed of bank zorgt dit ervoor dat je in beweging blijft. In beweging blijven zorg weer voor sterkere spieren waardoor het valriscio verkleind wordt.

Aanpassen fysieke omgeving

Bij veel woningen die gebouwd zijn werd niet nog nagedacht om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen. Zo zijn er opstapjes bij veel deuren, krappe toiletten, douchebakken en bijvoorbeeld steile trappen. Het is soms lastig om dit goed aan te passen en dat brengt uitdagingen met zich mee. Try outside ergotherapie is gespecialiseerd in het vinden en laten zien van een oplossing om veilig thuis te kunnen wonen

Aanleren andere gewoontes

Leren lopen met de rollator in plaats van te reiken naar alle meubels om deze vast te houden. Het gebruik van een loophulpmiddel zorgt ervoor dat je makkelijker en veiliger kan lopen en meer in beweging komt om fit te blijven.

Inschakelen hulp of extra zorg

Vanuit Try Outside werken we samen met artsen, fysiotherapeuten, thuiszorg, gemeentes en andere organisaties. Het wekelijkse contact met de fysiotherapeut zorgt ervoor dat je krachtig en conditioneel sterk blijft, waardoor je goed kan blijven bewegen. De thuiszorg kan er voor zorgen dat je ’s ochtends fris en fruitig aan het ontbijt kan beginnen en je niet direct alle energie van de dag aan het douchen kwijt bent en de gemeente kan via een WMO aanvraag hulp aanbieden bij woningaanpassingen of hulp in het huishouden. Samenwerken en korte lijntjes zorgen ervoor dat ergotherapie hierbij passend en praktisch advies kan geven en jou kan helpen bij een onderbouwing voor de benodigde hulp of aanpassingen.

Weer kwaliteit van leven!

Doen wat je leuk vindt, zelf keuzes kunnen maken, energie hebben, meedoen in de maatschappij en zelfredzaam zijn om betekenisvolle activiteiten uit te kunnen voeren. Ondanks je fysieke, cognitieve en psychische problemen toch kwaliteit van leven hebben en betekenisvolle activiteiten kunnen uitvoeren. Daar staat Try Outside ergotherapie voor!

Ruim 10 jaar ervaring

Kwaliteitsgeregistreerde ergotherapeut

Maatwerk in zelfstandigheid

Behandeling aan huis of op locatie

“Niet de beperkingen, maar uw wensen en mogelijkheden staan centraal tijdens de behandeling”

Heeft u nog vragen of wil u graag een afspraak maken? Vul dan onderstaand formulier in.