Try Outside Ergotherapie Dinxperlo

Kwaliteit van leven staat centraal

Doen wat je leuk vindt, zelf keuzes kunnen maken, energie hebben, meedoen in de maatschappij en zelfredzaam zijn om betekenisvolle activiteiten uit te kunnen voeren. Ondanks je fysieke, cognitieve en psychische problemen toch kwaliteit van leven hebben en betekenisvolle activiteiten kunnen uitvoeren. Daar staat Try Outside ergotherapie – Dinxperlo voor!

Ruim 10 jaar ervaring

Kwaliteitsgeregistreerde ergotherapeut

Maatwerk in zelfstandigheid

Behandeling aan huis of op locatie

Adres: Bargerdijk 2, 7095 CK, Dinxperlo

“Niet de beperkingen, maar uw wensen en mogelijkheden staan centraal tijdens de behandeling”

Behandeling aan huis of op afspraak

De praktijk bevindt zich aan de rand van Dinxperlo en is gevestigd aan de Bargerdijk 2. We maken gebruik van de faciliteiten die Try Out sport op deze locatie biedt op een rustige plek in de natuur. Zo kunnen we ervoor kiezen om de behandeling binnen of juist buiten te laten plaatsvinden. De behandelingen bij de praktijk zijn op afspraak mogelijk.

Wanneer het noodzakelijk is komen we door heel Dinxperlo aan huis, neem hiervoor contact op via de contactpagina.

Locatie Dinxperlo

De locatie is gemakkelijk te bereiken doordat deze aan de afslag van de hoofdweg tussen Aalten en Dinxperlo ligt. Op de buitensportlocatie van Try Out is er voldoende ruimte om er je auto of fiets te parkeren. Vanaf de parkeerplaats loop je zo het hoofdgebouw binnen waar we je zullen ontvangen.

Buiten op het terrein midden in de natuur zijn diverse hindernissen die symbool kunnen staan voor de problemen waar jij in het dagelijks leven tegenaan loopt. We proberen je uit te dagen om buiten vaste routines om nieuwe mogelijkheden te creëren naar meer kwaliteit van leven.

Voor vragen of onduidelijkheden of het maken van een afspraak stuur een bericht of plaats een terugbelverzoek

Samenwerkingen

In Dinxperlo werken we met diverse fysiotherapeuten samen. Door deze samenwerkingen kunnen we jouw problemen gezamenlijk aanpakken, zodat we sneller en gerichter naar je doel toe kunnen werken en je weer kwaliteit van leven ervaart.

Voor vervoersproblemen werken we veel samen met Harm Takke tweewielers. Door het grote aanbod aan vervoersmiddelen kunnen we samen beoordelen wat het beste bij je mogelijkheden past. Hierdoor hoef je geen angst meer te ervaren, zodat je weer veilig aan het verkeer kan deelnemen en je de vrijheid terugkrijgt om in Dinxperlo en omstreken rond te komen.

Ook werken we veel samen met de WMO consulenten van de gemeente Aalten. Doordat Try Outside ergotherapie voorafgaand of in een vroeg stadium van de WMO melding betrokken is kunnen we beter de juiste voorziening adviseren en hierbij ook een pakket van eisen met onderbouwing opstellen waardoor WMO traject sneller kan verlopen.

Try Outside Ergotherapie – Dinxperlo

Try Outside ergotherapie – Dinxperlo is gespecialiseerd in de behandeling en begeleiding van het herstel bij (licht) traumatisch hersenletsel, post-covid, (chronische) pijn en/of vermoeidheid, burn-out, stress en psychische klachten.

Daarnaast adviseren wij over valpreventie in en rondom de woning, zodat je zo lang mogelijk zelfstandig kan blijven wonen en (blijvend) letsel door vallen kan voorkomen.
Naast de valpreventie in en om de woning geven we ook training in het verkeer met o.a. (aangepaste) fietsen of bijvoorbeeld de scootmobiel om de angst en onzekerheid in het verkeer weg te nemen.

Voor vragen of onduidelijkheden of het maken van een afspraak stuur een bericht of plaats een terugbelverzoek

Specialisaties

Hersenletsel

Educatie en advies, leren omgaan met vermoeidheid en geheugen- of planningsproblemen, cognitieve training en arm/handfunctie training met hulpmiddelen

Woningadvies

woningadvies, woningaanpassingen en valpreventie bij uw huidige woning, verbouwing of nieuwbouwwoning om levensloopbestendig te wonen op je vertrouwde plek.

Pijn & Vermoeidheid

Energiemanagement door balans en structuur in belasting-belastbaarheid en slaapritme, leren grenzen hanteren, oefeningen en adviezen om energie te besparen.

Stress / Burn-Out

Rust en balans creëren. Stresspatronen doorbreken en gedragsverandering activeren door oefeningen om overbelasting te voorkomen en energie te hebben.

COPD / COVID

Training van ademhalingtechnieken en ergonomische houdingen tijdens activiteiten, energiemanagement, leren omgaan met geheugenproblemen en leefstijladvies

Mobiliteit & Verkeer

Verplaats je weer veilig van A naar B. Advies, uitproberen en training met een geschikt vervoersmiddel zodat je weer veilig buiten op pad kunt en kwaliteit van leven kunt ervaren.

"Niet de beperkingen, maar uw wensen en mogelijkheden staan centraal tijdens de behandeling"

Heeft u nog vragen of wil u graag een afspraak maken? Vul dan onderstaand formulier in.