Burn-Out

(h)erkenning?

Je slaapt slecht, wordt vermoeid wakker, je kan je niet concentreren, je geheugen is een zeef en je bent vaak aan het piekeren. De dagelijkse activiteiten kosten je onnodig veel energie en eigenlijk ben je doodop. Laat staan je werk, daar wil je al helemaal niet aan denken; wat een stress. De gezellige en energieke persoonlijkheid die midden in het leven staat heeft plaatsgemaakt voor angst en onzekerheid. Je herkent jezelf niet meer in de persoon die je altijd was en vraagt je af “komt het allemaal nog wel goed”?

Om maar direct antwoord op de vraag te geven “ja het kan nog goed komen”. Het is alleen wel belangrijk om deze burn-out signalen te (h)erkennen. Vaak zien we dat de eerste signalen genegeerd worden en je zelfs een stapje harder gaat lopen, maar juist erkenning naar jezelf is belangrijk. Aanhoudende stress of andere klachten kunnen ervoor zorgen dat de emmer letterlijk overloopt en je burn-out raakt. Dit gebeurt voornamelijk wanneer er geen afstemming tussen wensen, behoeften en verwachtingen in zowel je werk- als privéleven is. Dit leidt weer tot een gevoel van controleverlies en machteloosheid, maar met enkele signalen wil het dus nog niet zeggen dat je al definitief in de burn-out fase zit. Er is nog tijd om het te voorkomen, maar (h)erken jezelf!

Rust en balans

Een burn-out doet zich voor na langdurige overbelasting waarbij je jezelf te lang te kort hebt gedaan en het lichaam geen tijd heeft gehad om te herstellen. Tijd dus om in jezelf te investeren en de juiste rust en ruimte te vinden om letterlijk weer op te laden. Bij Try Outside gaan we samen op zoek jouw energiegevers en energievreters om je energie goed in balans te krijgen. Ook maken we je bewust van je eigen gedrag, onderzoeken we je karaktereigenschappen en valkuilen en observeren we jouw manier van handelen. Zo kan ik jou als ergotherapeut direct advies in je dagindeling geven om meer rust en balans te vinden.

fit van binnen en buiten

Tijdens de behandeling ontdek en doorbreek je stresspatronen, verander je je gedrag en mindset en kom je letterlijk in beweging. Hiermee lukt het jou om oude patronen te doorbreken en nieuwe energie op te bouwen. De praktische handvatten worden afgestemd op jouw dagelijkse leven om structureel grip en controle te hebben binnen je privé- en werksituatie en sociale contacten. Hierdoor kun jij je energie goed verdelen en ben je in staat om vroegtijdige signalen van stress en overbelasting te herkennen. Daarnaast heb je voldoende praktische tips om overbelasting en stress bij te sturen en een burn-out te voorkomen. Dit alles wordt in een preventieplan opgenomen en zo kun jij je energie managen. Ergotherapie helpt je hierbij, zodat je weer de energieke persoonlijkheid terugkrijgt en een fijne partner, vriend of collega kan zijn.

Voor vragen of onduidelijkheden of het maken van een afspraak stuur een bericht of plaats een terugbelverzoek

Try Outside Ergotherapie

Bij Try Outside ergotherapie bieden we maatwerk ergotherapie aan voor volwassenen in de omgeving Aalten, Dinxperlo, Varsseveld en Lichtenvoorde. Op verzoek zijn natuurlijk altijd andere plaatsen ook mogelijk in de achterhoek. Afhankelijk van uw hulpvraag bezoek ik u aan huis of op uw werk. Uiteraard bent u ook van harte welkom op onze praktijklocatie.

Ruim 10 jaar ervaring

Kwaliteitsgeregistreerde ergotherapeut

Maatwerk in zelfstandigheid

Behandelinng aan huis of op locatie

“Niet de beperkingen, maar uw wensen en mogelijkheden staan centraal tijdens de behandeling”

Heeft u nog vragen of wil u graag een afspraak maken? Vul dan onderstaand formulier in.