Praktijkinformatie

Mijn naam is Joost Meinen en na ruim 10 jaar in zowel de volwassen- als ouderen revalidatie veel ervaring opgedaan te hebben en het volgen van diverse verdiepende cursussen ben ik klaar voor de volgende stap. Zo is Try Outside ergotherapie in 2021 opgericht

In die 10 jaar heb ik gezien hoe belangrijk het is dat mensen kwaliteit van leven hebben. Door ingrijpende gebeurtenissen in je leven kan dit ineens niet meer vanzelfsprekend zijn. Om die kwaliteit terug te krijgen moet je vaak afwijken van je vaste routines en wil je (gewone) dagelijkse activiteiten weer naar wens uitvoeren. Omgaan met die gebeurtenissen is niet gemakkelijk en je gedrag, gedachten en emoties spelen hierin een belangrijke rol. Met allerlei oefeningen help ik je om weer kwaliteit van leven te krijgen en daag ik je uit buiten je vaste kaders te denken en te doen, vandaar de naam Try Outside ergotherapie.

Try Outside ergotherapie staat garant voor maatwerk. Meestal vindt de behandeling dan ook aan huis plaats, zodat je oefeningen ook direct kan integreren in je dagelijkse leven. Mocht je het prettig vinden om toch op locatie te komen dan heb ik de praktijk gevestigd bij het buitensportterrein van Try-Out aan de Bargerdijk 2 in Dinxperlo. Dit terrein biedt ontzettend veel mogelijkheden om je letterlijk uit te dagen om weer grip op je leven te krijgen.

Benieuwd geworden naar alle mogelijkheden? Bekijk dan eens de specialisaties of maak een afspraak.

Try Outside Ergotherapie werkt samen met:

Gemeente Oost Gelre
Gemeente Aalten
Gemeente Aalten

Werkgebieden

Try Outside ergotherapie werkt in de omgeving Aalten, Dinxperlo, Lichtenvoorde en Varsseveld. Staat uw woonplaats hier niet tussen, maar wil je toch gebruik maken van de diverse mogelijkheden van Try Outside stuur dan gerust een berichtje. Op verzoek zijn er meerdere opties mogelijk in de Achterhoek.

Afhankelijk van uw hulpvraag bezoek ik u aan huis of op uw werk. Uiteraard bent u ook van harte welkom op onze praktijklocatie.

Specialisaties.

Hersenletsel

Educatie en advies, leren omgaan met vermoeidheid en geheugen- of planningsproblemen, cognitieve training en arm/handfunctie training met hulpmiddelen

Woningadvies

woningadvies, woningaanpassingen en valpreventie bij uw huidige woning, verbouwing of nieuwbouwwoning om levensloopbestendig te wonen op je vertrouwde plek.

Pijn & Vermoeidheid

Energiemanagement door balans en structuur in belasting-belastbaarheid en slaapritme, leren grenzen hanteren, oefeningen en adviezen om energie te besparen.

Stress / Burn-Out

Rust en balans creëren. Stresspatronen doorbreken en gedragsverandering activeren door oefeningen om overbelasting te voorkomen en energie te hebben.

COPD / COVID

Training van ademhalingtechnieken en ergonomische houdingen tijdens activiteiten, energiemanagement, leren omgaan met geheugenproblemen en leefstijladvies

Mobiliteit & Verkeer

Verplaats je weer veilig van A naar B. Advies, uitproberen en training met een geschikt vervoersmiddel zodat je weer veilig buiten op pad kunt en kwaliteit van leven kunt ervaren.

Try Outside Ergotherapie is aangesloten bij:

Heeft u nog vragen of wil u graag een afspraak maken? Vul dan onderstaand formulier in.