Try Outside Ergotherapie Aalten

Weer kwaliteit van leven!

Doen wat je leuk vindt, zelf keuzes kunnen maken, energie hebben, meedoen in de maatschappij en zelfredzaam zijn om betekenisvolle activiteiten uit te kunnen voeren. Ondanks je fysieke, cognitieve en psychische problemen toch kwaliteit van leven hebben en betekenisvolle activiteiten kunnen uitvoeren. Daar staat Try Outside ergotherapie – Aalten voor!

Ruim 10 jaar ervaring

Kwaliteitsgeregistreerde ergotherapeut

Maatwerk in zelfstandigheid

Behandeling aan huis of op locatie

Adres: Landbouwstraat 2, 7122 VM, Aalten

“Niet de beperkingen, maar uw wensen en mogelijkheden staan centraal tijdens de behandeling”

Inloopspreekuur

Iedere woensdagmorgen is er gratis en vrijblijvend een inloopspreekuur van 9:00 – 10:00 aan de Landbouwstraat 2 in Aalten. Je kunt hier zonder verwijzing binnen lopen en allerlei vragen of het gebied van ergotherapie stellen. Ook is het mogelijk om medisch advies in te winnen. Wanneer het noodzakelijk is om een behandeling te starten kunnen we direct een afspraak maken, zodat je snel geholpen kan worden om weer kwaliteit van leven te ervaren. Indien gewenst komen wij door heel Aalten bij u aan huis, neem hiervoor telefonisch contact op, laat via contactpagina je gegevens achter of kom langs bij het spreekuur.

Locatie Aalten

De praktijk is gevestigd in het voormalige pand van Welkoop Aalten waarbij ruime parkeergelegenheid aanwezig is.

De moderne en rolstoeltoegankelijke praktijkruimte biedt goede voorzieningen voor de client. Zo loop je bij binnenkomst direct tegen de receptie aan en aansluitend is er een wachtkamer waar je tijdens het wachten gratis koffie en thee kunt pakken.

Ook zijn er meerdere aparte behandelruimtes met voldoende privacy en beschikt de locatie over een ruim rolstoelvriendelijk toilet.

Voor vragen of onduidelijkheden of het maken van een afspraak stuur een bericht of plaats een terugbelverzoek

Samenwerkingen

Doordat de locatie in Aalten gevestigd is in de praktijk bij de Fysio Specialist zijn er zeer korte lijntjes met de fysiotherapeuten. Hierdoor kunnen we je doorverwijzen naar de juiste specialist, zodat je sneller van je klachten af bent en kwaliteit van leven kunt ervaren.

Ook werken we veel samen met de WMO consulenten van de gemeente Aalten. Doordat Try Outside ergotherapie voorafgaand of in een vroeg stadium van de WMO melding betrokken is kunnen we beter de juiste voorziening adviseren en hierbij ook een pakket van eisen met onderbouwing opstellen waardoor WMO traject sneller kan verlopen.

Try Outside Ergotherapie – Aalten

Try Outside ergotherapie – Aalten is gespecialiseerd in de behandeling en begeleiding van het herstel bij (licht) traumatisch hersenletsel, post-covid, (chronische) pijn en/of vermoeidheid, burn-out, stress en psychische klachten.

Daarnaast adviseren wij over valpreventie in en rondom de woning in de gemeente Aalten, zodat je zo lang mogelijk zelfstandig kan blijven wonen en (blijvend) letsel door vallen kan voorkomen.

Naast de valpreventie in en om de woning geven we ook training in het verkeer met o.a. (aangepaste) fietsen of bijvoorbeeld de scootmobiel om angst en onzekerheid in het verkeer weg te nemen. Tijdens deze training zullen we een ronde door Aalten maken langs alle plekken die voor jou belangrijk zijn en vergroten we je vertrouwen op weg naar zelfstandigheid.

Voor vragen of onduidelijkheden of het maken van een afspraak stuur een bericht of plaats een terugbelverzoek

Specialisaties

Hersenletsel

Educatie en advies, leren omgaan met vermoeidheid en geheugen- of planningsproblemen, cognitieve training en arm/handfunctie training met hulpmiddelen

Woningadvies

woningadvies, woningaanpassingen en valpreventie bij uw huidige woning, verbouwing of nieuwbouwwoning om levensloopbestendig te wonen op je vertrouwde plek.

Pijn & Vermoeidheid

Energiemanagement door balans en structuur in belasting-belastbaarheid en slaapritme, leren grenzen hanteren, oefeningen en adviezen om energie te besparen.

Stress / Burn-Out

Rust en balans creëren. Stresspatronen doorbreken en gedragsverandering activeren door oefeningen om overbelasting te voorkomen en energie te hebben.

COPD / COVID

Training van ademhalingtechnieken en ergonomische houdingen tijdens activiteiten, energiemanagement, leren omgaan met geheugenproblemen en leefstijladvies

Mobiliteit & Verkeer

Verplaats je weer veilig van A naar B. Advies, uitproberen en training met een geschikt vervoersmiddel zodat je weer veilig buiten op pad kunt en kwaliteit van leven kunt ervaren.

"Niet de beperkingen, maar uw wensen en mogelijkheden staan centraal tijdens de behandeling"

Heeft u nog vragen of wil u graag een afspraak maken? Vul dan onderstaand formulier in.