Chronische Pijn of vermoeidheid

Wanneer je tijdens de uitvoer van je dagelijkse activiteiten continu chronische pijn of chronische vermoeidheid ervaart beheerst dit uw leven. Met deze klachten ligt overbelasting op de loer, maar het kan juist ook zo zijn dat je inspanning vermijdt uit angst voor pijn of vermoeidheid. Dit is enorm vervelend en uitputtend.

Je zou wel willen, maar hierdoor lukt het niet om met tevredenheid je huishoudelijke taken, werk, hobby’s, sport of sociale leven op te pakken. Tijd dus om er wat aan te doen!

Enkele voorbeelden van chronische pijn of vermoeidheid die Try Outside Ergotherapie behandeld:

 

  • Fibromyalgie
  • Artrose of reumatoïde artritis
  • Hoofdpijn / whiplash klachten
  • Chronische (lage) rug- nekpijn
  • Chronisch vermoeidheidsyndroom (CVS)
  • Overprikkeld zenuwstelsel (langdurige overbelasting)
  • Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten (SOLK)

Behandeling

Met Try Outside ergotherapie willen we ervoor zorgen dat je weer grip op je leven krijgt en energie krijgt. Belangrijk hierbij voor ons is niet alleen de medische diagnose of ziekte, maar juist ook jou als persoon achter de klacht. Hierdoor kunnen we zoeken naar een juiste afstemming in jouw belasting en belastbaarheid zodat je zelf weer de touwtjes in handen krijgt en zelfstandig activiteiten naar wens kan uitvoeren.

 

Er wordt specifiek naar jouw situatie gekeken. Wat vind jij belangrijk om zelfstandig te kunnen doen of waar word je vrolijk van? Waardoor geeft de activiteit problemen? Door hierover in gesprek te gaan en observaties van de activiteiten uit te voeren kunnen we samen oplossingen bedenken voor de praktische problemen om de pijn en vermoeidheid de baas te zijn. Dit kan door bijvoorbeeld door je activiteiten anders te verdelen over de dag, activiteiten op een minder belastende manier uit te voeren of te werken aan je mindset en keuzes die je maakt in gedrag.

Voor vragen of onduidelijkheden of het maken van een afspraak stuur een bericht of plaats een terugbelverzoek

Balans en groei

Wij geven inzicht in je dagelijkse activiteitenniveau en je belastbaarheid. Door inzicht in je energieniveau en hoe je de energie verbruikt over de dag kun je rekening houden met je belastbaarheid. Je weet nu wat je moet doen om belastende activiteiten uit te kunnen voeren. Wanneer je de balans in je belasting en belastbaarheid hebt gevonden kun je proberen om wat meer activiteiten te ondernemen. Want op het moment dat er meer balans is, is er vaak minder pijn. Zo heb je weer meer ruimte om activiteiten uit te voeren en wordt je fysieke en mentale weerbaarheid groter. Super dus!

Energie in je leven

Try outside geeft je weer energie. Niet de chronische pijn of vermoeidheid bepalen jouw daginvulling, maar jijzelf bepaalt! Ondanks pijn in de rug weerhoudt dit je er niet van om een lekkere maaltijd klaar te maken. Boodschappen doe je zelf, al weet je dat dit vermoeiend is. En lekker sporten kan weer, ook al geeft dit belasting. Iedereen heeft goede en minder goede dagen. Maar omdat jij weet hoe je hiermee om moet gaan is dit geen probleem meer voor jou! Je energie is terug

Heeft u nog vragen of wil u graag een afspraak maken? Vul dan onderstaand formulier in.

“Niet de beperkingen, maar uw wensen en mogelijkheden staan centraal tijdens de behandeling”

Weer kwaliteit van leven!

Doen wat je leuk vindt, zelf keuzes kunnen maken, energie hebben, meedoen in de maatschappij en zelfredzaam zijn om betekenisvolle activiteiten uit te kunnen voeren. Ondanks je fysieke, cognitieve en psychische problemen toch kwaliteit van leven hebben en betekenisvolle activiteiten kunnen uitvoeren. Daar staat Try Outside ergotherapie voor!

Ruim 10 jaar ervaring

Kwaliteitsgeregistreerde ergotherapeut

Maatwerk in zelfstandigheid

Behandeling aan huis of op locatie

Heeft u nog vragen of wil u graag een afspraak maken? Vul dan onderstaand formulier in.